Kalesija 20°

Inspektori zatvorili piceriju Arija

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u petak navečer su izvršili pečaćenje caffe picerije „Arija“ u Kalesiji, zbog više od šest prekršaja.

Naime, kako smo saznali na licu mjesta od Kantonalnog inspektora rada Derviša Miraščije, u pomenutom objektu je utvrđeno da poslodavac ne isplaćuje plaće radnicima po Zakonu, te da nije predao M4 obrazac za 2010. godinu.

Pored ova dva prekšaja iz oblasti rada, tržišno-ugostiteljska inspektorica Mirsada Muharemović je za RTV Slon izjavila da je prilikom kontrole iz svoje oblasti utvrdila nekoliko preršaja, među kojima je taj da vlasnik nema poslovnu evidenciju prihoda, te prometa robom, nema ni urednu knjigu žalbi, te nije ovjeren cjenovnik, ali ne posjeduje ni vagu u kuhinji koja je obavezna.

Nakon što su inspketori ustanovili ove prekršaje vlasniku su uručili prekšajni nalog od 2.010 KM, a objekat će biti zapečaćen narednih sedam dana dok se ne sredi potrebna dokumentacija. Kako nezvanično saznajemo u ovoj piceriji ima i radnika koji nisu prijavljeni, koji su odmah po dolasku inspoekcije pobjegli na stražnji izlaz.

rtvslon.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Made in Kalesija: CNC Team predstavio inovativnu mašinu na sajmu R …

  Živinice: U saobraćajnim nesrećama povrijeđeno devet osoba

  Majdine novine i mačak Oli stigli do 13. broja

  Ispod fontane u dvorištu brčanskog ortopeda pronađeni posmrtni osta …

  Putevi u BiH: Saobraća se bez vanrednih ograničenja

  CLOSE
  CLOSE