Kalesija 34°

Inspektori zatvorili piceriju Arija

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u petak navečer su izvršili pečaćenje caffe picerije „Arija“ u Kalesiji, zbog više od šest prekršaja.

Naime, kako smo saznali na licu mjesta od Kantonalnog inspektora rada Derviša Miraščije, u pomenutom objektu je utvrđeno da poslodavac ne isplaćuje plaće radnicima po Zakonu, te da nije predao M4 obrazac za 2010. godinu.

Pored ova dva prekšaja iz oblasti rada, tržišno-ugostiteljska inspektorica Mirsada Muharemović je za RTV Slon izjavila da je prilikom kontrole iz svoje oblasti utvrdila nekoliko preršaja, među kojima je taj da vlasnik nema poslovnu evidenciju prihoda, te prometa robom, nema ni urednu knjigu žalbi, te nije ovjeren cjenovnik, ali ne posjeduje ni vagu u kuhinji koja je obavezna.

Nakon što su inspketori ustanovili ove prekršaje vlasniku su uručili prekšajni nalog od 2.010 KM, a objekat će biti zapečaćen narednih sedam dana dok se ne sredi potrebna dokumentacija. Kako nezvanično saznajemo u ovoj piceriji ima i radnika koji nisu prijavljeni, koji su odmah po dolasku inspoekcije pobjegli na stražnji izlaz.

rtvslon.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE