Kalesija 12°

Indiri za liječenje trebale 32 hiljade, skupljeno više od 73 hiljade KM: Višak novca uplatili za istu operaciju ocu četvero djece

Živinički Hunjer već neko vrijeme radi stvari o kojima bi se dugo moglo pisati. Mnogi, u posljednje vrijeme, kao slamku spasa u teškim životnim borbama vide upravo u Hunjeru. Nadu za ozdravljenje imala je i devetnaestogodišnja Indira te se zbog toga obratila za pomoć.

“Prije samo 6 dana pokrenuli smo akciju za Indira Tursunovic i Rahman Tursunović i već ste svi upoznati da je Indiri bilo potrebno 32 000KM za ugradnju Kohlearnog implatanta jer je izgubila sluh 100%. Tad i onako skromne porodice Tursunović i Karić molili su Allaha samo da se skupi iznos taj jer je Indiri tek 19 godina. U razgovoru s njima i jednim i drugim pitao sam :Šta ako bude viška novca? Rekli su”Daj Bože da se skupi ovo,a nama ničije ne treba”. S današnjim izvještajem iz banke na Indirinim računima bilo je: 73.205,49KM i 1.173,42 eura” piše na stranici Živinički Hunjer.

U razgovoru šta će sa viška novcem koji je prikupljen, Indira i njen muž kao i roditelji uz Hunjerovo odobrenje da istu operaciju i ugradnju aparata u iznosu od 31,297,50KM uplate Edinu Bajriću iz Suhe. Čovjeku koji je nastradao na građevini i od tad je izgubio sluh 100%, oženjen i otac 4 djece.

“Kad sam sinoć kontaktirao Edin Bajric rekao je “čekam da završiš s Indirom pa i ja sam skupio papire za akcije”.Odmah sam mu saopštio vijest i vjeruj te tako mi Allaha plakao sam od sreće kao i on. Ovo priču rijetko ko da će doživiti,ponoviti i uspjeti. Allah dragi iskušao je porodice Karić i Tursunović u kratkom periodu i kako je kad tražiš i kako je kad daješ. Vjerujem s ovim da su položili ispite i dali mnogim lekciju života.. A Hunjer ko Hunjer nakon svega ponosan na ove porodice,na sve insane koji su bili uz nas u akciji i na kraju na svoju malu ali vrijednu ekipu…. Jednom Hunjer ,uvijek Hunjer” zaključili su na pomenutoj stranici

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Lapsus band napravio muzički spektakl u Kalesiji

  Kup šehida općine Kalesija osvojila ekipa FK Memići

  Ove zemlje su bile protiv ili suzdržane o Rezoluciji o genocidu u Sre …

  Historijski trenutak: Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o …

  Dodik vrijeđao žrtve i mahao biračkim spiskom

  CLOSE
  CLOSE