Kalesija

Horor u Južnoj Africi: Divovski štakori od 1m ubili dvije bebe!

Divovski štakori dužine i do jednog metra, napali su i ubili dvije bebe u Južnoj Africi. Štakori golemi poput mačaka nisu rijedak prizor u Južnoj Africi, a neka lokalna plemena uzgajaju ih poput stoke za hranu.

Radi se o dva odvojena incidenta, jedan od kojih se dogodio u siromašnoj četvrti Khayelitsha na rubu Cape Towna, a drugi u Sowetu pored prijestolnice Johannesburga. Trogodišnju Lunathi Dwadwu štakor je ubio dok je spavala na improvizovanom krevetu na podu, unutar betonskog bloka koji služi kao dom njene porodice. Majka je pronašla kad je već sve bilo gotovo i zatekla prizor iz najgore noćne more.

“Pojedene su joj obrve i obrazi, a jedno joj je oko visjelo na komadu mesa. Ne mogu zaboraviti kako mi je kćerka ostala unakažena”, rekla je 27-godišnja majka Bukiswa Dwadwa, a njen suprug policiji je rekao da je to mogao učiniti samo štakor, prenosi Dnevnik.hr.

Istog dana policija je u mjestu Soweto pronašla još jednu žrtvu štakorskog napada. Radilo se o bebi koja je isto tako bila ostavljena sama, dok je njena maloljetna majka bila vani sa prijateljima. “Policija je uhapsila majku i prijavila je za roditeljski nemar i zločin ubistva”, rekao je policajac Bongani Mhlongo, prenosi Daily Mail.

Ti štakori, ipak ne napadaju samo bebe, već je jedan od tih divovskih glodavaca ubio 77-godišnju ženu, nakon što joj je izgrizao čitavu desnu stranu lica.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  BiH nazaduje u borbi protiv korupcije: Pošast koja je postala model p …

  CLOSE
  CLOSE