Kalesija 12°

Gadafi: Počeli su nešto opasno, nešto što ne mogu da kontrolišu

Libijski lider Moamer Gadafi upozorio je danas da je zapad u Libiji počeo nešto što ne može da kontroliše, prenijela je državna agencija JANA.

“Počeli su nešto opasno, nešto što ne mogu da kontrolišu. To će biti van njihove kontrole bez obzira na metode uništenja koje imaju na raspolaganju”, rekao je Gadafi.

Zapadna koalicija, koju predvode Britanija, Francuska i SAD, pokrenula je 19. marta kampanju protiv Libije kako bi sprovela rezolucije Savjeta bezbjednosti UN o zoni zabrane letova i zaštiti civila.
Gadafi nije pominjao konkretna imena, ali se obratio “liderima koji su odlučili da pokrenu drugi krstaški rat između hrišćana i muslimana širom Sredozemlja”.

Gadafi je optužio te lidere da su uzrokovali smrt i uništenje i rekao: “Oni su ti koje je zahvatilo ludilo. Oni žele da nametnu svoju snagu i uništili su zajedničke interese libijskog naroda i sopstvenih naroda. Oni žele da nas povuku nazad u srednji vijek.”

On je rekao da ti lideri moraju odmah da podnesu ostavke, dok njihovi narodi treba da izaberu druge vođe “koji će poštovati odnose među narodima”.

Nekoliko zapadnih lidera apelovali su na Gadafija, koji je na vlasti više od četiri decenije, da se povuče sa vlasti pred oružanim ustankom.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE