Kalesija 20°

FOTO: Održan prvi Festival saza i sevdalinke u Kalesiji

festival saza1Uz zvuke saza, i prelijepu sevdalinku sinoć je u Kalesiji otvoren prvi Festival saza. Petnaestak sazlija sa prostora cijele Bosne i Hercegovine sinoć je u kalesijskom BKC-u “Alija Izetbegović” održalo dvosatni program u kojem je uživala nekolicina onih koji su došli kako bi pogledali i uživali u svemu što je prezentirano.

Najveći aplauz svakako je dobio ljekar, vijećnik i sazlija Asim Mehmedović koji je uz saz izveo i sevdalinku koja je mnogima natjerala suze na oči.

“Ja saz sviram godinama, od mene je učio i moj brat koji je u dijaspori pa je vjerovali ili ne preko skaypa naučio ono što i ja znam. Tako bi noćima svirali skupa”, kazao je za Kalesija online Asim Mehmedović.

Ulaz na ovaj festival bio je 3 KM, a sav prihod od ulaznica bit će uručen porodici Valjevac kako bi im se napravila kuća i kako bi imali gdje živjeti. Omer Delić za kojeg slobodno možemo reći da je glavni inicijator ovog festivala kaže da je zadovoljan odzivom sazlija, ali ne i malim odzivom građana Kalesije. On se nada da će ovaj festival prerasti u tradiciju i da će se održavati svih narednih godina. Naravno u svemu tome očekuju i podršku načelnika Rasima Omerovića.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE