Kalesija

FOTO: Održan prvi Festival saza i sevdalinke u Kalesiji

festival saza1Uz zvuke saza, i prelijepu sevdalinku sinoć je u Kalesiji otvoren prvi Festival saza. Petnaestak sazlija sa prostora cijele Bosne i Hercegovine sinoć je u kalesijskom BKC-u “Alija Izetbegović” održalo dvosatni program u kojem je uživala nekolicina onih koji su došli kako bi pogledali i uživali u svemu što je prezentirano.

Najveći aplauz svakako je dobio ljekar, vijećnik i sazlija Asim Mehmedović koji je uz saz izveo i sevdalinku koja je mnogima natjerala suze na oči.

“Ja saz sviram godinama, od mene je učio i moj brat koji je u dijaspori pa je vjerovali ili ne preko skaypa naučio ono što i ja znam. Tako bi noćima svirali skupa”, kazao je za Kalesija online Asim Mehmedović.

Ulaz na ovaj festival bio je 3 KM, a sav prihod od ulaznica bit će uručen porodici Valjevac kako bi im se napravila kuća i kako bi imali gdje živjeti. Omer Delić za kojeg slobodno možemo reći da je glavni inicijator ovog festivala kaže da je zadovoljan odzivom sazlija, ali ne i malim odzivom građana Kalesije. On se nada da će ovaj festival prerasti u tradiciju i da će se održavati svih narednih godina. Naravno u svemu tome očekuju i podršku načelnika Rasima Omerovića.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pioniri i kadeti pobijedili vršnjake iz OKK Sloboda

  U četvrtak Centralna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu

  U petak svečano otvorenje “EST” restorana u TC Robot-Kale …

  Kalesija: Od 1.1.2023. do 31.10.2023. godine prijavljena 22 slučaja n …

  Gugl gasi stare i neaktivne račune

  CLOSE
  CLOSE