Kalesija -7°

FOTO/ Kikači bogatiji za još jedno izletište

Prirodni potencijali su svakako jedan od ključnih faktora u sadašnjem i budućem razvoju MZ Kikači kao i njenom ekonomskom oblikovanju. U narednom periodu planirano je nekoliko projekata među kojima i izgradnja izletišta na Ćivić Brdu i Grabovcu, u okviru kojih je planirano i pošumljavanje navedenih lokacija, a sve to u saradnji sa World Vision, Eko zeleni Tuzla i Organizacijom mladih OM iz Kikača.

Prva faza izgradnje izletišta na Ćivić Brdu je uspješno realizirana, a sve zahvaljujući vrijednim omladincima iz OM-a. Da i starije generacije nisu zaboravili šta su to radne akcije, kojih se rado sjećaju, a koje su bile i jedan od simbola njihove mladosti, dokazuje njihov doprinos i u ovom projektu. Tako je najstariji učesnik imao osamdeset i dvije , a najmlađi tek tri godine.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos i odvojili dragocjeno vrijeme, a naročitu zahvalnost dugujemo Ekološkom pokretu Eko zeleni Tuzla koji su odlučili da ovaj projekat bude realizovan baš u našoj zajednici.

Organizacija mladih OM planira realizaciju sličnih projekata u narednom periodu, kako bi okruženje u kojem živimo učinili bogatijim. Projektima je previđeno uređenje prostora MZ Kikači na lokaciji Ćivića Brdo, Mera, Kavgara i Babina Luka te manje kritične lokacije zahvaćene problemom klizišta, odrona i sl.

Lokacije su odabrane kao mjesta gdje se već okupljaju mladi i penzioneri kao i mjesta kojima je sanacija svakako nužna u skorije vrijeme, a samo uređenje prostora podrazumijeva pristupne staze, klupe za sjedenje, stolove, nadstrešnice za zaštitu od padavina, kante za odlaganje otpadaka i sadnice.

kikaci.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE