Kalesija -7°

FK Mladost Kikači pred svojim navijačima izborio opstanak u ligi

FK Mladost iz Kikača je u predposljednjem kolu izborio opstanak u Drugoj ligi TK.
Fudbalerima Kikača čestitamo na tome, sa željom da sljedeće sezone vode bitku za ulazak u viši rang, a ovom prilikom prenosimo pisanje portala kikaci.ba;

—–

U nedelju, na stadionu „Pijesak“ u Kikačima odigran je derbi pretposljednjeg kola Druge kantonalne fudbalske lige u kojem je naša FK„Mladost“ ugostila FK „Jedinstvo“ iz Dubrava.
Utakmica je dobila epitet derbija iz razloga što su na samom kraju sezone objema ekipama bodovi bili od presudnog značaja. Kikačanima za opstanak, a dubravcima za ulazak u viši rang.

Utakmicu je pratilo par stotina gledalaca, neuobičajeno u posljednje vrijeme, a važnost utakmice,nepristrasno suđenje, prelijep travnjak i sunčan majski dan dodatno su upotpunili fudbalsko-praznični ambijent.

Fudbaleri Mladosti su već od samog početka imali terensku inicijativu koju su i zadržali do samog kraja meča, a već na odmor se otišlo sa prednošću od 1-0 u korist „naših“ golom Mehe Mujanovića zvanog Tarzo. U drugom poluvremenu kiša golova pod vedrim nebom. Prvo su „plavo-bijeli“ povisili na 2-0 golom Selimović Rifeta, da bi potom gosti smanjili zaostatak, a onda i domaćini uvjerljivo povisli na 3-1 , ovaj put majstorijom Bege Kuralića. Gosti su na samom kraju uspjeli ublažiti poraz još jednim golom za konačan rezultat FK „Mladost“ 3 – 2 FK „Jedinstvo“ .
Treba istaći još jednom , iako je već rečeno, da nije bilo ozbiljnih zamjerki na suđenje, a ni pritiska domaćina na sudijsku trojku za razliku od utakmica koje FK „Mladost“ igra na stranim terenima kao što je recimo onaj u Šerićima gdje su domaćini čak i poslije utakmice na vozilu Smajić Sadifa izvrnuli vijke na točkovima. Srećom bez ozbiljnih posljedica.

Zanimljive su bile i garniture dresova obje ekipe tako da su slučajni prolaznici mogli posumnjati da na Pijesku igraju Željo i Sarajevo. Ali ovdje je ipak publika imala šta vidjeti. Ako ništa drugo, barem su golmani pet puta vadili loptu iz mreže, a ni kvalitet igre nije razočarao.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE