Kalesija 12°

Facebook na dan briše 20.000 profila!

Facebook ima svakodnevne probleme s maloljetnim korisnicima ispod 13 godina starosne dobi, a na dan ukinu profile njih čak 20.000.

„Postoje osobe koje lažu. Postoje korisnici mlađi od 13 godina“, rekao je savjetnik za privatnost Facebooka Mozelle Thompson. Dodao je kako sistem za registraciju profila nije savršen, oslanja se na iskrenost budućeg korisnika pri unošenju podataka, a djeca mlađa od 13 godina uvijek mogu slagati godine kada otvaraju profil, piše AP.

Nedavna studija u SAD-u pokazala je kako gotovo polovica 12-godišnje djece koristi društvene mreže. No neki, poput demokrata senatora Ala Frankena iz Minnesote, smatraju kako su problem i korisnici mlađi od 18 godina. „13 miliona korisnika Facebooka, prema pravilima, na taj način može dijeliti svoje najintimnije podatke putem mreže, baš kao i odrasli. Na taj način podložni su predatorima na Facebooku“, istaknuo je Franken.

Kako prenosi dnevnik.hr, poslao je i pismo izvršnom direktoru i osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu, u kojem traži da se uvedu neke promijene, koje bi se u pravilu odnosile na maloljetne korisnike i zabranile im objavljivanje brojeva telefona i kućnih adresa na njihovim profilima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Lapsus band napravio muzički spektakl u Kalesiji

  Kup šehida općine Kalesija osvojila ekipa FK Memići

  Ove zemlje su bile protiv ili suzdržane o Rezoluciji o genocidu u Sre …

  Historijski trenutak: Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o …

  Dodik vrijeđao žrtve i mahao biračkim spiskom

  CLOSE
  CLOSE