Kalesija 12°

Držali ga u restoranu: Medvjed doveden s ratišta iz Bosne ubio ženu u Zrenjaninu

Veronika Sarčev (59), iz Stajićeva, poginula je pošto ju je napao medvjed Miško, već 17 godina atrakcija restorana “Trofej” nadomak ulaza u pomenuto selo, kada se iz Beograda ide ka Zrenjaninu.


Gosti restorana i jedan od vlasnika lokala, Zoran Ostojin (koji je kasnije priveden i određena mu je pritvor) uzalud su pokušali da otjeraju životinju od žene koja je, kažu komšije, godinama unazad brinula o ishrani Miška i čistila njegovo rešetkama okruženo stanište, pišu beogradske Večernje novosti.

Životnja se od žrtve odvojila tek pošto je ova prestala da daje znake života. Kada se povukla u kavez, hicem u glavu, iz pištolja ju je ubio jedan policajac.

-Pokušao sam da otjeram medveda od žene, ali ništa nije pomoglo. Gađali smo ga kamenjem, boli granama, udarali ašovom, ništa nije pomoglo. On bi samo sagnuo glavu, pokrio se šapama i nastavljao krvavi pir. Povukao se u kavez, neko je zatvorio vrata, doktor Matuš je preskočio ogradu koja je posjetioce odvajala metar od kaveza i konstatovao smrt. Tada je došao i policajac koji nas je pitao šta da radi. Mi smo, uplašeni, da životinja ne nastavi da napada ljude, tražili da je ubije i on je to i učinio-ispričao je jedan od očevidaca.

Miško je, ispričali su stanovnici Stajićeva novinarima, doveden iz Bosne, sa ratišta u okolini Modriče.

-Vlasnik “Trofeja”, pokojni Ljubiša Ostojin, inače Darkov i Zoranov otac, spasio ga je smrti hraneći ga na cuclu. Medvjed je odrastao pored restorana, gosti su ga hranili. Porodica Ostojin je uz pomoć donatora sagradila ovaj veliki kavez, a medvjed Miško je postao glavna atrakcija.

Veronika Sarčev je sahranjena u prisustvu porodice i velikog broja komšija.

(bportal.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE