Kalesija

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate na Međunarodnom takmičenju u Sarajevu

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza” od 2011. godine organizira veliko međunarodno sportsko takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama pod nazivom “Sportske igre Oaze”.

Cilj ovog takmičenja jeste promocija psiho-fizičkog, socijalnog razvoja i svih sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport, te UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Učešće na pomenutom takmičenju već godinama uzimaju i članovi Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija. Svake godine svoj grad, udruženje i sebe predstave u najboljem mogućem svjetlu. Tako je bilo i ove godine.

Muharem,Ajla,Vahida,Lejla i Fuad,su na takmičenju koje je održano od 28. septembra do 1. oktobra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”Sarajevo, ostvarili su zapažene rezultate. Osim sa medaljama u Kalesiju su se vratili bogatiji za još jedno iskustvo, nova prijateljstva…

Igre su okupile preko 300 učesnika iz Bosne  i Hercegovine  i drugih država regiona. Sportisti su se takmičiti u sedam sportskih disciplina: fudbal, košarka, atletika, stoni tenis, plivanje, boćanje i MAT program (za osobe sa višestrukim smetnjama).

Iz Udruženja Osmijeh nade Kalesija zahvalili su se dugogodišnjim donatorima koji su našim takmičarima finansijskom pomoći omogućili odlazak na još jedno, za njih, važno takmičenje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Šefovi diplomatija šest zemalja EU potpisali izjavu: S BiH do kraja …

  UM “TRIK” najavljuje radionicu “Aktivizam kroz muzik …

  Izletište Ilinčica prirodna baština ruralnog dijela Tuzle, mjesto z …

  Fadila Gazibegović iz Prnjavora sa 59 godina za 3 mjeseca savladala s …

  U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda: “Ob …

  CLOSE
  CLOSE