Kalesija 22°

Bajramska radost kod Behke Halilović u Jeginovom Lugu

Todor Jančev inače vlasnik firme „Prima sofa“ koja je smještena u Vukovijama, bajramske blagdane je iskoristio kako bi obradovao i usrećio nekoliko porodica sa područja općine Kalesija. Naime, u saradnji sa kalesijskim Crvenim križom, Jančev je za ugrožene porodice darovao preko 20 ležaja (trosjedi, dvosjedi).

Behka Halilović trenutno živi u Jeginovom Lugu, do Bajrama ista je spavala na spužvi, dok je zahvaljujući „Prima sofi“ i Crvenom križu njen život postao udobniji.

„Kada smo vidjeli u kakvom stanju živi, odmah smo joj pored namještaja uručili i higijenske pakete, te prehrambene proizvode kao i peć na kojoj sebi može pripremiti hranu“ kazao je za naš internet portal Safet Šahmanović sekretar Crvenog križa Kalesija.

Kako saznajemo jos nekoliko ugroženih porodica će dobiti namještaj, kao i prehrambene pakete. Šahmanović ističe da je ovo do sada jedna od najvećih donacija nekog od privatnika sa područja Kalesije, što je i poziv drugima da se uključe u akciju i da pomognu onima kojima je uistinu teško.

Sad ću zahvaljujući dobrim ljudima i ja spavati na nečemu što je udobno, kroz suze nam je kazala Behka Halilović. Naime, ova starica već mjesecima živi bez struje i vode, a Crveni križ je obećao da će se uskoro i ovaj problem riješiti.

Na kraju svakako pohvale za ovakav gest zaslužuje firma  „Prima sofa“ u Vukovijama gdje zaposleno oko 200 radnika, gdje većinu odnosno oko 80 posto čine kalesijci.

Foto:F.Križevac

R.A.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  UNIS TOK: Oglas za posao

  Identifikovana još jedna žrtva genocida u Srebrenici

  Vijećnici OV Kalesija u četvrtak razmatraju Odluku o rebalansu budž …

  Moraš sam, Safete!

   Akcije „Alterego I i II“: SIPA vrši pretrese i na području Ka …

  CLOSE
  CLOSE