Kalesija 11°

Atletičari AK „Sloboda Tehnograd“ Bakir Musić i Nikola Pavljašević otputovali na evropska takmičenja

Tokom predstojećeg vikenda mladi atletičari AK „Sloboda Tehnograd“ nastupaju na evropskoj sceni gdje će odmjeriti snage sa najkvalitetnijim atletičarima starog kontinenta.

Mlađi junior Bakir Musić, jedan od najtrofejnijih atletičara ovog kluba, otputovao je u Tursku, gdje će u gradu Sivasu učestvovati na Balkanskom prvenstvu U18, za mlađe juniore.

Bakir Musić je ove godine učestvovao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mariboru, gdje je i istrčao normu za Balkanijadu u Turskoj.

Bosanskohercegovačku reprezentaciju u Turskoj sačinjava ukupno 5 takmičara, selektor i dva trenera. Bakir Musić takmiči se u disciplini 400 metara.

Jedan od najmlađih i najuspješnijih takmičara Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd“ Nikola Pavljašević otputovao je u pratnji trenera Jasmina Gavranovića u Brno (Češka) gdje će nastupiti na European Kids athletics games.

Nikola Pavljašević je višestruki prvak BiH u mlađim uzrasnim kategorijama na srednjim prugama. Na takmičenju u Brnu nastupiće preko 2200 takmičara, a Nikola Pavljašević takmiči se u disciplini 1500m, sa takmičarima iz petnaestak zemalja, saopštila je direktorica AK „Sloboda Tehnograd“ Kada Delić Selimović.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE