Kalesija -8°

Ako poskupi struja penzioneri TK najavljuju proteste

Najave poskupljenja struje penzioneri sa područja TK smatraju neprihvatljivim jer više od njih 25 000 živi od 310 maraka minimalne penzije.


Udar na ionako loš standard ne žele posmatrati sa strane pa najavljuju i protestna okupljanja. „Ne prihvaćamo bilo kakvo poskupljenje struje”, kategorični su u Savezu penzionera Tuzlanskog kantona. Pet postotno povećanje penzija za više od dvije i po godine, kažu, ne može biti nikakva nadoknada.

Meho Srabović, predsjednik IO Saveza penzionera TK kaže da se o ovom problemu raspravljalo na više skupova i izraženo nezadovoljstvo prema inicijativi za poskupljenje jer bi to bio novi, vrlo težak udar na ionako loš standard penzionera. “Mislim da bi neko trebao da se pozabavi da se u Elektroprivredi smanje troškovi. Oni vrlo dobro znaju gdje može da se nadje ušteda da ne bi došlo do poskupljenja struje“, kaže Srabović.
Zahtjevi iz februara kada su tražili povećanje penzija i redovnu isplatu bili su uslovljeni protestnim okupljanjima od kojih, kaže Meho Srabović, ne odustaju ukoliko dodje do poskupljenja struje. U Savezu kažu: “„Ako se poveća cijena struje mislim da će gradjani naći načina da počnu izbjegavati plaćanje računa i da to mora dovesti do preraspodjele i drugačijeg odnosa Elektroprivrede prema tom problemu.“

U Savezu penzionera FBiH već su upozoravali na na neophodnu preraspodjelu opšte potrošnje u korist penzionera. Povećanje cijene struje uništilo bi konkuretnost ionako slabe privrede što bi se odrazilo na još manje prihoda u penzionom fondu, kaže Srabović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE