Kalesija -7°

VIDEO/Majstor u pripremi specijaliteta u “Starom hanu”: Zadovoljni i najzahtjevniji gosti

Kultno mjesto u Kalesiji gdje se okupljaju poznati iz svih sfera života, kao i građani naše općine koji vole se počastiti ugodnim ambijentom i dobrom hranom, je restoran “Stari han”.

“Stari han” je svoja vrata gostima otvorio prije 24 godine. Ovo je porodični biznis, kojim sada upravlja Emir Zulfić.

Stari han je dobar primjer da se u malim sredinama može opstati i pored teške ekonomske situacije i inflacije, do sada nisu imali problem sa poslovanjem, osim kada je u pitanju angažovanje radnika, jer zbog trenda odlaska radne snage sve je teže pronaći radnike. Naši ljudi su veliki gurmani, vole dobru i kvalitetnu hranu. Kako su nekad na ovoj lokaciji u Tojšićima bili izgrađeni hanovi, odnosno prenočišta putnici su dolazili i restoran je naziv dobio baš zbog toga.

Ovo bi moglo poslužiti i kao dobra ideja za naredni period i veću posvećenost (agro)turističkim potencijalima, koje ovo mjesto ima.

U ovom ugostiteljskom objektu nije došlo do promjene onih specijaliteta na koje su gosti navikli od 1998. godine. Zadržana je ista receptura. Oni su samo obogaćivali i proširivali ponudu sa novim jelima, pa su na listi jelovnika tradicionalna i moderna jela.

Za dan znaju prodati i po 50 velikih porcija ćevapa.

Ponuda jela je baš bogata, a kako kaže glavni kuhar Asim Zulfić njihove porcije su obilne i premašuju standardne normative.

Mnogo je ovdje životnih priča započeto. Neki su svoje prve zajedničke trenutke proslavili baš u ovom restoranu. Mi smo odlučili zabilježiti baš ovo mjesto koje će možda nekima probuditi nostalgiju, jer je na ovom istom mjestu Emirov otac imao ugostiteljski objekat, te je nakon dugogodišnje pauze otvoren Stari han.

Do sada je veliki broj pohvala stigao na njihovu adresu, a kako bi bili korektni prema svakome i uvažili mišljenje posjetilaca koji dolaze iz cijelog TK, ali i šire, uvijek su spremni prihvatiti kritike, kako bi postali još bolji i ispunili zahtjeve gostiju.

Ramstek na kamenu koji je pripremio naš domaćin, a da bi ramstek bio sočan i ukusan potrebno je znanje, pripremiti meso i ispeći po zahtjevu gosta, a to znaju samo veliki majstori, kaže.

Ramstek na kamenu je specijalitet koji smo pripremali u ovoj priči, koja je podržana od strane Vlade Federacije BiH.

VIDEO:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE