Kalesija 12°

Miris Kalesije i Bosne širio se ulicama Zuga: Kalesijci predstavili tradiciju na festivalu

U danima vikenda u švicarskom gradu Zug je održana tradicionalna manifestacija “Fest der Nationen” odnosno “Blagdan (praznik) naroda”, gdje se okupilo preko 30 udruženja, koja su predstavila kulturu i tradiciju zemlja iz kojih dolaze

Općina Kalesija bila je jedan od predstavnika na pomenutom festivalu, pa su one najljepše adete, zahvaljujući Kalesijcima koji žive u Zugu, mogli upoznati i drugi.

Miris Bosne i Kalesije prostirao se ulicama Zuga, a mnogi posjetioci nisu mogli odoljeti našim specijalitetima, poput ćevapa, baklave, ružice…

Udruženje “Zug-Kalesija”, koje okuplja građane iz naše općine, koji žive u Zugu, napravili su štand na kojem su izložena jela sa našeg podneblja, a posjetioci su mogli se upoznati sa kalesijskom tradicijom i običajima. Narodne igre i nošnja posebno su ukrasili ovaj događaj.

Ova manifestacija je ustanovljena s ciljem susreta i upoznavanja predstavnika različitih naroda i prezentacije njihovih kultura u raznim oblastima.

Udurženje “Zug-Kalesija” se zahvaljuju svima koji su doprinijeli organizaciji i prezentaciji naše kuhanje i pripremi jela, te predstavili samo najbolje iz naše domovine i Kalesije.

Video:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Svečanom sjednicom obilježena 111. godišnjica Udruženja ilmijje

  BKC “Alija Izetbegović” Kalesija: U petak predstava za dj …

  Sve više građevinara iz Bangladeša: I BiH počela da uvozi radnu sn …

  “Mladi žele više”: Udruženja iz Kalesije i Zvornika zaj …

  Mladi inžinjer iz Gračanice Asim Pedić pravi robote koji dostižu c …

  CLOSE
  CLOSE