Kalesija 23°

Iz Almasine kuhinje širi se miris domaćih kolača, pokrenula slatki biznis

Uz jaku volju i podršku porodice Almasa Hodžić (25) iz tojšićkog naselja Hidani je pokrenula slatku priču. Kako je njoj pravljenje slatkiša omiljena djelatnost, znala je da je to i najbolji način da pokrene svoj mali biznis. Iz Almasine kuhinje uvijek je dopirao miris nečeg slatkog što se krčkalo, a ljubav prema poslasticama rodila se još kada je učila prve kulinarske vještine.

Iako tek na početku, nije se nadala ovolikom broju podrške od ljudi koji je poznaju, a koji su dali vjetar u leđa za nastavak “Slatkog kutka”.

“Spontano se desilo ovo sve. Krenulo je prije nekoliko dana, to jeste, pravljenje i prodaja kolača kod kuće. Prije nekih mjesec dana muž i ja smo kupili dosta kokosa da krenemo u fazu pravljenja ulja, međutim, naša mašina nije mogla da ga cijedi, pošto smo uložili dosta novca u kokos dođem na ideju, naravno uz prijedlog svojih prijateljica, da krenem praviti kolače”, kaže Almasa.

Kako već ima iskustvo u online prodaji, lahko se snašla da svoje domaće proizvode plasira na društvene mreže. U planu je i pokretanje facebook stranice naziva “Slatki kutak”.

“Svi su oduševljeni kolačima. Ovo je tek početak Allahovom dozvolom se nadam da ću u ovome uspjeti i u daljnjem periodu ću dati fokus ovome poslu”, dodaje.

Za sada ima u ponudi nekoliko vrsta sitnih kolača, ali osluškujući potrebe kupaca, sigurno će listu želja sa slatkišima obogatiti i dati sve od sebe da svaki slatkoljubac bude zadovoljan.

“Za sad imam Bounty čokoladice, rafaelo kuglice i još 6 vrsta kolačića. U narednim danima ako Bog da dok se oformi web i Facebook stranica, koja će nositi naziv Slatki kutak bit će dosta ponude, jer ideje hvala Allahu dolaze same.”

Ovakve kulinarske usluge poput Almasine velika su olakšica u sadašnjem užurbanom vremenu za svaku ženu. Kada nemate vremena za pravljenje kolača, Almasa je tu za vas, da napravi slatkiše po vašoj želji.

Kao što smo napisali na početku velika podrška je njena porodica, suprug i dva sina, koji su i najbolji recenzenti i degustatori ovih njenih poslastica. Ako oni potvrde da je nešto odlično, onda je sigurna da će i kupci biti zadovoljni njenim radom i kolačima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

Ovo su simptomi toplotnog udara kod pasa i mačaka

CLOSE
CLOSE