Kalesija 19°

Faris Mehanović (19) ostvario svoj san, otvorio frizersko-berberski salon u Kalesiji

Pozitivnih priča, kao i mladih vrijednih ljudi uvijek ćemo naći u našem okruženju. Ovaj put jednu motivirajuću priču zabilježili smo u Kalesiji.

Faris Mehanović, nakon završetka srednje škole nije razmišljao o odlasku iz Bosne i Hercegovine, nego alternativnoj metodi da nešto napravi u svom rodnom kraju. Kako je završio frizersku školu, znao je da će njegov poslovni put teći u tom smjeru. Nakon završetka srednje škole svoje znanje i vještine nadograđivao je kroz edukacije, kao i to vrijeme iskoristio za razmišljanje o ideji otvaranja salona.

Otvorio je frizerski i berberski salon u centru Kalesije, i kako kaže, njegov san je ostvaren.

“Odlučio sam ostati u BiH i ostvariti svoje snove, iako većina mojih generacija poslije srednje odluči otići u inostranstvo. Ja sam odlučio ostati ovdje i jedini sam Barbershop u Kalesiji, koji samo radi muškarce. Želim podstaći mlade da ostanu u BiH, da ostvare svoje snove kao što sam ja svoje, jer otići negdje vani, a ne pokušati u svojoj zemlji nešto da ostvariš je veliki promašaj.”, ističe Faris.

Kako muškarci sve više vode računa o svom izgledu, prate trendove, svaki novi dan i klijent za Farisa je izazov, kojem se raduje i s oduševljenjem prihvata svaki novi zadatak, koji se postavi pred njim.

U frizersko-berbeskom salonu, pored klasičih tretmana i šišanja, nude se i usluge uređenja brade, brijanje, tretmani koji su namijenjeni za njegu i održavanje brade. Fejd frizure su sada potpuni trend, a kako ističe naš sagovornik, te su i najtraženije kod mlađih generacija.

Barbershop nalazi se u ulici Kalesijskih brigada bb, a svoje termine u salonu možete zakazati na broj telefona 062 013 971.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE