Kalesija 34°

Uspjeh je u radu: Belkisine unikatne torbe modni dodatak kojeg dame rado biraju

Imati talenat za nešto je jako bitno ali nije presudno za uspjeh. Talenat se mora nadograđivati upornošću i radom a snove ostvarujemo kada maštu oblikujemo rukama i čvrstim korakom krenemo ka cilju. Jedna od onih koja je svoju kreativnost ukrasila znanjem, radom i trudom jeste i Belkisa Bešlić. Njene ostvarene želje danas nose naziv Handmade by Bešlić. Ukucate li Handmade by Bešlić na Facebooku pronaći ćete fotografije raznih unikatnih ruksaka, nesesera, torbi za laptop… Ono što će vam biti najteže jeste za koji model se odlučiti.

Ova dvadesetpetogodišnjakinja živi u Sarajevu, završila je srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u glavnom gradu naše zemlje.

“Ja sam odmalena, tačnije od sedmog razreda osnovne škole učila i radila sa roditeljima. Kroz srednju školu sam se bavila izradom ukrasnih jastuka sa natpisima po želji kupaca. Pred kraj trećeg razreda srednje škole napravila sam manji ruksak kojim su svi bili oduševljeni (od profesora do direktora). Početkom 2018.godine pokrenula sam svoju Facebook i Instagram stranicu” kaže Belkisa za portal NEON Televizije.

Za upis pomenute srednje škole naša sagovornica se odlučila iz razloga što po završetku može otvoriti svoju radnju. Sa 13-14 godina naučila je šiti na industrijskim mašinama što joj je bila dobra priprema za školu pa je sa puno volje i elana prihvatala i odrađivala sve zadatke koje su profesori zadavali.

Ruksaci sa etno motivom, jastučnice u raznim bojama, neseseri sa imitacijom (nekadašnjeg) heklanog miljea koje su izrađivale naše nane samo su neki od proizvoda koji privlače kupce.

Za izradu jednog ruksaka treba mi 3-4 sata ukoliko imam sav potreban materijal. Ukoliko nemam onda zna potrajati i 10 dana. Na početku je bilo malo teško pri izradi ruksaka ali sam vremenom i radom ubrzala tako da sada za jedan dan mogu napraviti 5-6 ruksaka” dodaje Bešlić.

Njene proizvode možete pronaći u SarajStore na Baščarčiji, DARBOX shop u Zenici te na njenim stranicama na Facebooku i Instagramu. Narudžbe šalje širom Bosne i Hercegovine te na adrsu stižu, kako kaže, za 24 sata.

Belkisa je učestvovala i na sajmovima koji su odlična prilika da se kupcu približi proizvod te dobije povratna informacija. Ruksaci iz njene radionice putovali su i van granica naše zemlje a pozitivni komentari su joj jak vjetar u leđa da nastavi putem kojim je krenula i ostvari planove.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

Javni poziv za dodjelu sredstava na ime podrške projektima organizaci …

CLOSE
CLOSE