Kalesija 19°

24 postignuta, 5 primljenih golova: Kalesijci na turniru u Njemačkoj osvojili treće mjesto

Kako smo već ranije pisali, mladi fudbaleri iz Gornjih Rainaca (općina Kalesija) zahvaljujući Suadu Bešliću, Kalesijcu koji već duže vremena živi i radi u Njemačkoj, učestvuju na fudbalskom turniru u Njemačkoj.

Kadeti FK G. Rainci su na turniru igrali sa nešto starijim ekipama, ali su na kraju osvojili odlično 3. mjesto.


Turnir nije počeo baš najbolje za mlade Kalesijsce, pa su tako u prvom kolu izgubili od juniora iz Wasseralfingena sa 2:0.
Međutim, nakon dva dana turnira, kadeti su postigli čak 24 pogotka a primili samo 5, uključujući i dva iz prve utakmcie.
U utakmici za treće mjesto, snage su ponovo odmjerili sa juniorima Wasseralfingena, te upisali sigurnu pobjedu 5:1.

 

—Ovom prilikom čestitamo kadetima FK G. Rainci na ostvarenom rezultatu, te im želimo mnogo sreće u nastavku njihovih sportskih karijera.
Uz trenera Seada Suljkanovića i Damira Džafića, člana Uprave, ekspediciju FK Raici Gornji su činili grači: Suvad Suljkanović, Anel Alibašić, Enver Čamdžić, Mirel Bešlić, Emir Kitić, Muamer Halilčević, Mevludin Čamdžić, Muamer Bukvar, Senad Bešlić, Elvin Mešić, Aldin Pjanić, Ajdin Salkić, Senaid Suljkanović, Šaban Huseinović, Mirza Bukvar, Admir Šehić, Seid Suljkanović, Emir Osmanović, Eldar Mešić i Fahrudin Džafić.

***

Nakon Salihamidžića i Barbareza, koji su nakon rata Bosancima i Hercegovcima otvorili vrata njemačkih fudbalskih klubova, zatim sjajne generacije naših fudbalera koji su zadnjih nekoliko godina lideri svojih klubova u Bundes ligi, za budućnost bh. fudbala nema brige.
Mladi fudbaleri iz Kalesije su predstavljajući BiH pokazali da dolazi nova generacija fudbalera, koja će i narednih godina igrati u Bundes ligi, ili nekoj od “Liga petice”.

 

A.K.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE