Kalesija 27°

Kalesijski Crveni križ u novoj humanoj akciji

Nakon što su početkom mjeseca Ramazana, predstavnici kalesijskog Crvenog križa, Narodnoj kuhinji u Tuzli poklonili preko 60 kg paradajza, za socijalno ugrožene, svoju humanu akciju su nastavili i prošle sedmice kada su JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli poklonili oko 70 kg paradajza.

S obzirom da je Crveni križ Kalesija iz svojih sredstava i sredstava donatora izgradio jedna plastenik u Kalesiji, u kojem se uzgaja povrće za potrebe ovakvih i sličnih kategorija.  Američki donatori su nakon ovih akcija Crvenog križa obećali da će izdvojiti dodatna sredstva za ovu organizaciju s obzirom da je jedna od rijetkih organizacija koja je sredstva pametno iskoristila.

-Dječiji osmjeh meni sve govori koliko je ustvari ova pomoć toj djeci dobro došla, sada će uz doručak imati dodatak salatu od paradjza kazao je sekretar Crvenog križa Kalesija, Safet Šahmanović.

Mi nastavljamo i dalje sa ovakvim i sličnim akcijama, a sve u cilju da naši korisnici budu zadovoljni i da im na ovaj način uljepšamo dane zaključio je Šahmanović.

R.A.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji održan Internacionali festival folklora: Pored domaćina G …

Finalizirana akcija nabavke i ugradnje koševa na džematskom igrališ …

Klanjana kolektivna dženaza za četiri žrtve iz Prijedora i doline S …

Mašović: U Prijedoru se nalaze još deseci masovnih i stotine pojedi …

Spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi u Živinicama

CLOSE
CLOSE