Kalesija 19°

119 škola sa područja TK objavilo konkurse za nastavnike!


Nakon zbrinjavanja tehnološkog viška Ministarstvo obrazovanja dalo je saglasnost svim osnovnim i srednjim školama TK za raspisivanje konkursa za upražnjena nastavnička mjesta. U prvih, zakonom propisanih deset dana avgusta samo dvije škole nisu u javnim glasilima objavile svoje potrebe za nastavnicima. Jedino Behram-begova medresa i Osnovna škola u Višći još nisu objavile konkurse za potrebnim nastavnicima.

Prema riječima Mersije Jahić iz resornog ministarstva radi se o opravdanom zakašnjenju a konkursi će ovih dana izaći u nekom od dnevnih listova.
Mersija Jahić iz Ministarstva obrazovanja TK kaže da se svi konkursi i većina ispravki nalazi na web stranici Ministarstva da bi zainteresovane osobe koje imaju pristup internetu mogle pogledati koji su uslovi a koji dokumenti potrebni.

Sve srednje škole ove godine imaju veći priliv učenika što se održava i na potrebe za nastavnim kadrom. U osnovnim školama ove je godine znatno manja potreba za novim uposlenicima.
Tek iduće godine kada bude stasala prva generacija 9. razreda, osnovne škole na području TK imat će 2400 učenika više a time i riješen problem tehnološkog viška te veću potrebu za nastavnicima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Tvrđava u Srebreniku prkosi vremenu, turistička atrakcija popularna …

  U srijedu nekoliko naselja na području Kalesije i Živinica bez struj …

  U džematu Kikači promovisana nova generacija učača Kur'ana

  Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rez …

  MIZ Kalesija: Počeo jesenji ciklus Kursa Islama

  CLOSE
  CLOSE